Regeringen dropper registrering af særligt værdifulde privat skov
Nyt lavpunkt i regeringens naturpolitik
At regeringen nu dropper kortlægning af de særligt værdifulde, private skove er svært at betegne som andet end et nyt lavpunkt i regeringens naturpolitik. En naturpolitik, der snarere synes at være drevet af erhvervspolitiske interesser, end af at gøre noget for naturen og stoppe artstabet.
Det kunne også være interessant af få svar på, hvordan regeringen vil sikre, at de få midler, der afsættes til at beskytte naturen i de private skove, bruges de steder, hvor de mest truede arter lever, når man nu har droppet kortlægningen af de værdifulde skove?
- Videnskabelig dokumentation for skovenes tilstand: 90 procent af naturtyperne og 39 procent af arterne under EU’s Habitatdirektiv har ugunstig bevaringsstatus.
Ca. 70 % af Danmarks skove er private, så det siger sig selv, at skal tabet af biodiversitet stoppes, så kan man ikke nøjes med de offentlige arealer – naturen kender ikke til ejerskab eller matrikelgrænser. Arterne er, hvor de er og har brug for beskyttelse, hvor de nu engang har valgt at leve.
Forskere: Her er fakta om biodiversitet i skovene
Naturbeskyttelse.dk: Naturpakken rykker ikke i regnskabet